2011 Šakiai
Parašė Giedrius Rinkevičius   
Šeštadienis, 22 Spalis 2011 00:00

Spalio 22 dieną, ankstyvą rytmetį, ne vieno praeivio žvilgsnį patraukė virtinė visureigių, važinėjančių po Šakius. Auto sporto klubas „4x4 Šakiai" sulaukė svečių iš Pasvalio – visureigių mėgėjų klubo „4x4 Pasvalys". Ta proga buvo organizuotos ir visureigių turizmo varžybos, sulaukusios gerokai didesnio dalyvių dėmesio negu tikėtasi.

turas11024    turas11051   turas11113

 

Klubo direktorius Arūnas Švelnys kalbėjo, kad nors buvo planuota surengti simbolines varžybas, skirtas susipažinimui su Pasvalio visureigių klubu, dalyvių skaičius pranoko bet kokius lūkesčius. Iš viso turizmo varžybose dalyvavo 27 šakiečių ir pasvaliečių ekipažai. Aišku, mums tai labai malonu, nes tiek dalyvių dažnai nesulaukia net Lietuvos mastu organizuojamos varžybos.

Varžybos vyko dviem etapais: pirmiausia buvo varžomasi taip vadinamoje turizmo trasoje. Čia ekipažai važinėjo po rajoną nurodytais keliais, įsiamžino prie pažymėtų objektų. „Važiuodami ana Nemuno puse visada norėjome pravažiuoti šita ir štai ta svajonė išsipildė. Tik gaila, kad turėjome skubėti, nes vietovės ir kraštas labai gražus, vaizdingas, yra kuo pasigrožėti. Ačiū jums už šią suteiktą galimybę", – po varžybų kalbėjo Pasvalio visureigių klubo prezidentas Vytautas Užtupas.

Startavę Šakiuose, varžybų dalyviai aplankė Gelgaudiškį, Plokščius, Kubilius, Ilguvą ir, panemune įveikę apie 120 km, atvyko į Kidulius. Čia jie savo jėgas išbandė ir specialiame greičio ruože, kur kiekvienas vairuotojas stengėsi pasiekti kuo geresnį rezultatą. Visgi kai kam ruožą pavyko įveikti ne iš pirmo karto ar ne taip greitai, kaip tikėjosi – vieni klimpo, kiti nesugebėjo pasivyti profesionaliau ar greičiau važiuojančių varžovų.

Na o vakare visi ekipažai buvo apdovanoti pagrindinių rėmėjų „Husqvarna" ir „Shell" dovanomis, vaišinosi kopūstiene, ragavo klubo prezidento sumedžioto šerniuko ir, žinoma, dalijosi įspūdžiais.

Tikimės, kad pirmasis blynas, organizuojant varžybas, neprisvilo ir kad dar ne kartą galėsim dalintis maloniais prisiminimais su kubiečiais ir svečiais.

Rezultatai

Dėkojame:

Pagrindiniams rėmėjams:  huskvarna      shell_logo

 

Pasvalio klubui už alų ir įdomius pasakojimus apie jų keliones,

Ilguvos socialinės globos namų direktoriui Sigitui Jankauskui už tortą ir girą,

Šakių „Aukuro" pagrindinei mokyklai už įgarsinimą starto vietoje,

Ir visiems kitiems, prisidėjusiems prie šventės.

 

Apie šventę rašo: Šakių rajono laikraštis "Draugas", www.4x4pasvalys.com

 
 



Liepa 2024
Pr A T K P Š S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4